16 Jul 2015

Yakın Doğu’nun Robotları NEUIslanders 4’üncü Kez Dünya Kupası’nda

– Türk Cumhuriyetlerinden katılmaya hak kazanan tek takım NEUISLANDERS KKTC Bayrağını Çin’de Dalgalandıracak

Yakın Doğu Üniversitesi Robotik Futbol Takımı NEUIslanders, FİFA’nın düzenlemekte olduğu Dünya Kupası olan RoboCup’a katılmak üzere Çin Cumhuriyeti’nin Hefei şehrine hareket etti.

Yakın Doğu Üniversitesi, Lefkoşa, Kıbrıs (Near East University, Nicosia, Cyprus) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü’ne açıklamalarda bulunan YDÜ İnovasyon ve Bilişim Teknolojileri Merkezi, Robotik futbol takımı NEUIslanders 16-24 Temmuz tarihleri arasında Çin’in Hefei şehrinde düzenlenecek olan FİFA Robotik Dünya Kupası olan RoboCup’ta üst üste 4. defa yer almak üzere yola çıktı.

Yakın Doğu’nun Robotları NEUIslanders 4’üncü Kez Dünya Kupası’nda

Takım üyeleri Ahmet ÇAĞMAN, Ersin AYTAC, Nurullah AKKAYA, Gorkem SAY, Fatih EMREM ve Murat ARSLAN’dan oluşan ekip türk milli takımlarının tarihleri boyunca 2 defa katılmaya hak kazanabildikleri Dünya Kupasına 4. defa gitmekten gurur duyduklarını ve bu sene geride bıraktıkları 3 senenin tecrübesi ile Robotların daha modernize edildiğini ayrıca hem mekanik hemde yazılım (Yapay Zeka) açısından da daha da geliştirildiklerini, her sene olduğu gibi bu senede hedeflerini bir adım ileriye taşıyıp ilk 5’e girmeyi hedeflediklerini belirttiler.

NEUISLANDERS Robocup Futbol Takımı Ekip Lideri Ahmet ÇAĞMAN ise yaptığı açıklamada 2012 Meksika, 2013 Hollanda, 2014 Brezilya ve 2015 Çin olmak üzere üst üste 4’ncü kez isimlerini dünya kupası listelerinde NEUIslanders T.R.N.C olarak yazdırmaktan büyük mutluluk ve gurur duyduklarını vurguladı.

Yakın Doğu’nun Robotları NEUIslanders 4’üncü Kez Dünya Kupası’nda

Bu senenin bir diğer özelliği ise Türk Cumhuriyetlerinden katılmaya hak kazanan tek takımın NEUISLANDERS olması.

NEUIslanders takımı grup maçlarında ilk olarak ER-FORCE (Germany), STOx’s (Colombia) ve RoboJackets (USA) ekipleri ile karşılaşacak.