02 Jul 2015

YDÜ’ de Bilimsel Araştırma ve Etik Eğitimi Tamamlandı

Milli Eğitim Bakanlığı, Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi müdürlüğü tarafından ilk ve orta dereceli okullara duyurusu yapılan, Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojisi Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Doç.Dr. Fezile Özdamlı ve doktora öğrencisi Uzm. Tahir Tavukcu tarafından deneysel olarak tasarlanan doktora tez çalışması kapsamında Dijital senaryolarla desteklenen “Eğitimde Bilimsel Araştırma ve Etik Kurallar” konulu 45 saatlik eğitim tamamlandı.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre kurs, Doç.Dr. Fezile Özdamlı danışmanlığında Uzman Tahir Tavukcu tarafından verildi. 45 saatlik kursa 80’ e yakın öğretmen ve yüksek lisans/doktora öğrencisi katıldı. 8 hafta süren kurs boyunca, Bilimsel araştırma aşamaları, araştırma yöntemleri, YÖK ve TÜBİTAK tarafından hazırlanmış Bilimsel Araştırmalarda Etik Kuralların neler olduğu ve etik dışı davranışların neler olduğu, metin içerisinde ve kaynakça kısmında doğru bir şekilde kaynak yazım kuralları ve APA 6.0 standartları eğitimi verildi.

YDÜ’ de Bilimsel Araştırma ve Etik Eğitimi Tamamlandı

Eğitim karma eğitim yöntemiyle 25 saati yüz yüze, 20 saati ise internet üzerinden çevrim içi olarak gerçekleştirildi. Çevrim içi gerçekleştirilen dersler Uzaktan Eğitim Merkezi sistemi üzerinden gerçekleştirildi ve kurs süresince öğretmenler ve öğrenciler, eğitim kapsamında aktarılan bilgilere materyallere, videolara, dijital senaryolara, slaytlara ve dökümanlara istedikleri zamanda ulaşabilmişlerdir. Kursun sonunda yapılan değerlendirmeyle başarılı olan öğretmenler başarı belgesi, başarılı olamayanlara ise katılım belgesi almaya hak kazanmıştır.

Yakın Doğu Üniversitesi, Büyük Kütüphanede düzenlenen sertifika törenine YDÜ yetkilileri, Atatürk Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Hüseyin Uzunboylu, birçok öğretim üyesi, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

YDÜ’ de Bilimsel Araştırma ve Etik Eğitimi Tamamlandı

Törende konuşma yapan Prof.Dr. Uzunboylu, Bilimsel araştırmanın günümüzde ne kadar önemli bir yere sahip olduğunu ve değerinin daha fazla bilinmesinin gerekliliğinden, etik kuralların ne kadar önemli olduğunu ve kurallara uymamanın etkilerinin neler olabileceğinden bahsederek kursa katılanlara ve düzenleyenlere teşekkürlerini iletti. Daha sonra ise katılımcılara sertifikaları öğretim üyeleri tarafından takdim edildi.