11 May 2015

08-05-15 (5)

YDÜ Sahne Sanatları Fakültesi “Tiyatro Bölümü”nün 7.mezuniyet oyunu “Bir Şehnaz Oyun”un Galası yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Gala oyununa TC Büyükelçisi Halil İbrahim Akça ve eşi, YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Doç.Dr. İrfan S. Günsel, KKTC Devlet Tiyatroları Müdürü, Görsel ve Yazılı Basın Mensupları, Üniversite Yöneticileri, Dekanlar, Öğretim Görevlileri, Öğrenciler, Öğrenci Velileri ve Tiyatro Severler katıldı.

YDÜ Tiyatro Bölümü’nün 7.Mezuniyet Oyunu Ayakta Alkışlandı

Yakın Doğu Üniversitesi, Lefkoşa (Near East University, Nicosia) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, oyun öncesi Sahne Sanatları Fakültesi Dekan Vekili Prof. Bozkurt Kuruç ve YDÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Şenol Bektaş kısa birer konuşma yaptılar.

Oyun sonrası açıklamalarda bulunan Sahne Sanatlar Fakültesi (SSF) Koordinatörü ve Oyunculuk Anasanat Dalı Başkanı Çetin Özen ise; “Sahne Sanatları Fakültesi 10.yılını kutluyor. Kuruluşundan günümüze 10 yılı geride bıraktık “Tiyatro Bölümü” bu yılki 7.mezuniyet oyunu olan Turgut Özakman’ın yazdığı “Bir Şehnaz Oyun” müzikalini sahneledi. Oyunu yine fakülte öğretim görevlilerinden Murat Atak sahneye koydu. Galası yapılan oyuna ilgi bizleri çok mutlu etti.”dedi.

YDÜ Tiyatro Bölümü’nün 7.Mezuniyet Oyunu Ayakta Alkışlandı

Oyunun konusu ise, Yıl 1914, İstanbul… I. Dünya Savaşı öncesi müttefik ülkelerin İstanbul’a geldiği günlerde zaptiye amiri Recep efendinin yanında çalışan saf Müştak, genelevde çalışan Şehnaz’a aşık olmuştur. Hurşit ise, Şehnaz’ı kendi pavyonunda çalıştırmak istemektedir ve bu yolda her şeyi göze alır. Osmanlı İmparatorluğu’nun son günlerinde halkın içinde bulunduğu durum, bu konu çerçevesinde ele alınmaktadır.

“Bir Şehnaz Oyun”un Gala sonunda dakikalarca ayakta alkışlanan geleceğin tiyatro oyuncuları duygulu anlar yaşadılar.