03 Feb 2015

2014 – 2015 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Başvuru Sonuçlar Duyurusu

• Yök tarafından üniversitemize verilen kontenjan dahilinde kesin kayıt hakkı kazanan adayların T.C. Kimlik numaralarını girerek asıl adayların kayıt hakkı veya yedek adayların kayıt hakkı olup olmadığını http://sonuc.uzem.neu.edu.tr/sonuc2015/ adresinden öğrenebilirler.
  • Kesin kayıtlar 3- 6 Şubat 2015 tarihleri arasında mesai saatleri (08:00-17:00) içinde Yakın Doğu Üniversitesi temsilciliklerinden veya KKTC sınırları içerisinde bulunan öğrencilerin, Yakın Doğu Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığında kesin kayıtları yapılacaktır. Bu süre içinde kayıt yaptırmayanlar kayıt hakkını kaybedecektir. Kesin kayıt yaptırdıktan sonra herhangi bir sebeple kaydını sildiren öğrencilerin yatırdıkları kayıt ücreti kesinlikle iade edilmeyecektir. Temsilcilikler için tıklayınız
  • Dersler ve ders muafiyetleri ile ilgili bilgiler ilerleyen günlerde http://uzem.neu.edu.tr adresinde duyurulacaktır.
  • 2014-2015 Öğretim Yılında YÖK’nun belirlediği usul ve esaslar ile Üniversitemize verdiği kontenjan çerçevesinde Fakültemizde Pedagojik Formasyon Sertifika Programı açılacaktır. YÖK duyurusunu görmek için tıklayınız.
  • Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika programıyla ilgili güncellenen yeni Usul ve Esaslar da 2014- 2015 Öğretim Yılı Bahar Döneminden itibaren uygulanacaktır.
  • Yakın Doğu Üniversitesi 2014-2015 Pedagojik Formasyon Programı I. dönem derslerinin Şubat 2015 – Mayıs 2015 arasında, II. dönem dersleri Haziran 2015 – Ağustos 2015 ayları arasında yapılması planlanmıştır.
  • Pedagojik Formasyon Sertifika Programı ücreti 2.054 TL olup iki eşit taksit halinde (1.027 TL) güz ve bahar dönemi başında ödenecektir. İlk taksitin dekontu kesin kayıt esnasında teslim edilecektir.

KESİN KAYIT HAKKI KAZANAN ÖĞRENCİLERDEN İSTENİLECEK BELGELER:

1. Kesin kayıt dilekçesi
  2. Nüfus cüzdanı fotokopisi (Aslını ibraz etmek kaydıyla)
  3. Öğrenci Olanlar İçin onaylı öğrenci belgesi, lisans mezunları İçin Onaylı Mezuniyet Belgesi veya diploma (Türkiye ve KKTC tdışındaki üniversitelerden mezun olanların Diplomalarının denkliği, kayıt sırasında belgelendirilmelidir).
  4. Lisans mezunları ve halen lisans öğrencisi olanlar için onaylı lisans not durum belgesi (onaylı transkript belgesi)
  5. Üç adet vesikalık fotoğraf
  6. Sertifika programının ilk taksidi olan 1.027.00 TL’nin Banka hesabına I. taksitin yatırıldığına dair banka dekontunun aslı. Banka işlemleri için (aday.neu.edu.tr/index.php/tr/oedeme-yaplabilecek-bankalar)

Dekontun açıklama bölümünde;

• Başvuranın Adı-Soyadı, Öğrenci Numarası
  • Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı

Kayıt Ücretinin 1.Taksiti” olduğunun belirtilmesi gerekmektedir.

***Ücretini yatıran adayların banka şubesinden ayrılmadan önce, kendilerine verilen banka dekontunu dikkatle incelemeleri, bilgilerinde yanlışlık varsa düzelttirmeleri gerekmektedir.