20 Dec 2014

Yakın Doğu Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi Avrupa’daki Üyeliklerine Bir Yenisini Daha Ekledi

Yakın Doğu Üniversitesi, Lefkoşa (Near East University, Nicosia) Uzaktan Eğitim Merkezi (UZEM), yaptığı çalışmalar ile Avrupa’daki üyeliklerine bir yenisini daha ekledi.

Yakın Doğu Üniversitesi,Kıbrıs (Near East University,Cyprus) Basın ve Halkla ilişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, YDÜ Uzaktan Eğitim Merkezi Avrupa’daki bir çok saygın üniversitenin yer aldığı Avrupa Açık Eğitim Ağı (Open Education Europa)’nın üyesi oldu.

Yakın Doğu Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Bicen yaptığı açıklamada Avrupa Komisyonu tarafından 2013 yılında Açık Öğretime bir geçit sağlama girişimi olarak oluşturulan ve şu anda dünyanın 32 ülkesinden 263 üniversiteyi birbirine bağlayan Open Education Europa’nın hedefinin üniversitelerde sunulan farklı dillerdeki ders içeriklerini öğrenciler, öğretmenler ve araştırmacılar ile paylaşmak olduğunu ifade etti.

YDÜ Uzaktan Eğitim Merkezi’nin ayrıca Avrupa Uzaktan ve E-öğrenme Ağı (EDEN – European Distance and E-learning Network)’ün de üyesi olduğunu belirten Bicen, Open Education Europa’nın iletişim, paylaşım ve tartışma içerikli dinamik bir platforum yapısı olduğunu ve üye olan diğer üniversitelerin ders içerikleri ile birlikte Kitlesel Açık Çevrimiçi Ders (MOOC – Massive Open Online Course) hizmeti sunulduğunu ve bu sayede herhangi bir konuda eğitim almak isteyen bireylerin açık ders materyallerinden yararlanabilmesinin yanı sıra bilgi alış-verişinde bulunarak ders içeriklerine katkı sağlayabileceklerini belirtti.