04 Dec 2014

Dr. Suat Günsel’e Anglo-Turkish Healthcare Professionals Association (ATHPA) Tarafından “Kıbrıs’ta Sağlık Eğitimine ve Sağlıklı Yaşama Yaptığı Katkılarından Dolayı” Ödül Verildi

Dr. Suat Günsel, İngiliz Türkleri tarafından onurlandırıldı

Kıbrıs’ın en büyük üniversitesi YDÜ’nün kurucusu Dr. Suat İ.Günsel’e, İngiltere’deki en başarılı Kıbrıslı Türklerin katıldığı akşam yemeğinde, Anglo-Turkish Healthcare Professionals Association (ATHPA) tarafından “Kıbrıs’ta sağlık eğitimine ve sağlıklı yaşama yaptığı katkılarından dolayı” ödül verildi.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Avukat Emma Edhem’in evsahipliği yaptığı gecede, Yakın Doğu Üniversitesi (Near East University) ile İngiliz Türk rol modelleri arasında köprü kurmak amacıyla gelecekteki olası işbirliklerinin temelleri atıldı. Geceye katılan isimler arasında KKTC Londra temsilcisi Oya Tuncalı, eski İngiltere büyükelçisi Alper Mehmet, mucit Zihni Yalçın, besteci ve şef Tolga Kaşif, iş adamı Bülent Osman ve eski Paralimpik yüzme şampiyonu ve dünya rekortmeni Derviş Konuralp de yer aldı .

Kristal Ödül’ü Dr. Suat İ. Günsel’e, ATHPA’nın başkan yardımcısı Fatma Bozkurt takdim etti. Bozkurt; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni de içine alan Türk profesyonellerden oluşan Avrupa iletişim ağının bir parçası olan kuruluşlarının “Kıbrıs’a ve bölgeye sağlık ve de eğitim alanında, sadece insanlar için değil hayvanlar için de yapmış olduğu katkılarından dolayı” – Yakın Doğu Üniversitesi’nin 25 milyon Dolar’a mal olan yeni Veterinerlik Fakültesi ve Hayvan Hastanesi’ne de atıfta bulunarak – YDÜ Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. Günsel’in başarılarından büyük gurur duyduğunu dile getirerek, Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi dört yıl önce, 150 milyon Dolar’lık bir yatırımın ardından kapılarını açmıştı dedi.

Kurucu Rektör Dr. Suat Günsel ödülü aldıktan sonra “Bu kadar özel bir şekilde anılmaktan ve bu kadar seçkin insanlar arasında bulunmaktan büyük gurur duyuyorum.” dedi. Günsel, “bütünlük”e olan gereksinimin önemini vurgularken, Kuzey Kıbrıs’ın çok emin adımlarla ilerlediğinin altını çizdi.

Yemek esnasında konuklar, 108 farklı ülkeden 25.000 öğrencisi bulunan ve 5.000 kişiye iş imkanı sağlayan YDÜ’nin başarıları hakkında bilgilendirildi.

Türk İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve City of London Yönetim Üyesi Emma Edhem yaptığı konuşmada, “Yakın Doğu Üniversitesi’nin düşünce dalgalarına yanıt veren tekerlekli sandalyeler ile yaşlı insanlar tarafından giyilen ve hastaneye kişinin sağlık durumuyla ilgili verileri aktaran özel yelekler geliştirdiğini” dile getirdi. Edhem bu başarıları “Baflı bir ormancının oğlu olarak Dr. Günsel’in olağanüstü vizyonuna” bağladı.

Gecede, Wasserman Media’ya bağlı Global Football’un operasyon müdürü Fahri Evcet, Yahudi toplumunu örnek göstererek, Kıbrıslı Türklerin birbirlerini daha fazla desteklemeleri gerektiğini söyledi. Aktör Mem Ferda ise, yemek danışmanı ve öğretim görevlisi Hülya Erdal ve Aston Üniversitesi Bilgi İletişim Teknolojileri bölümü eski başkanı Fahri Zihni, deneyimlerini YDÜ’ne aktarmaya hevesli olduklarının altını çizdi.

Mucit Zihni Yalçın, Dr. Günsel’i güneş enerjisiyle ilgili araştırma ve geliştirme yapmaları konusunda teşvik ederken “Eğer biz [Kıbrıslı Türkler] güneşten daha iyi nasıl faydalanabileceğimizi bilirsek, bu derece bereketli bir enerji kaynağı dururken diğer enerji kaynaklarına onca para harcamaktan kurtulabiliriz” dedi.

Yemeğe katılan konuklar arasında muhasebeci Altan Kemal, işadamı İsmet Konuralp, Ted’s Grooming Room’un kurucu ortağı Mustafa İsmail, işadamı ve Olay gazetesi sahibi Nural Ezel, Prickly Pear PR ajansı ve T-VINE dergisi kurucusu İpek Özerim, Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektör Yardımcısı Tümer Garip ve YDÜ İleişim Başkanı Tamer Garip hazır bulundu.