30 Ağu 2013

Yakın Doğu Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Mezunları Açık Denizlerde Gururla İlerliyor

Dünyamızın dörtte üçünün denizlerle kaplı olduğu ve taşımacılığın çok büyük bir kısmının denizyolu ile yapıldığı gözönüne alındığında özellikle bir ada ülkesi olan KKTC’nin Denizcilik eğitimi için son derecede uygun bir merkez olduğu görülmektedir.

Yakın Doğu Üniversitesi Denizcilik Fakültesi her geçen gün daha da gelişmesi, öğrencilerin büyük bir çoğunluğu tarafından ilk üç sırada tercih edilmesi bu vizyonun çok önemli bir teyididir.

Sahip olunan vizyon çerçevesinde Yakın Doğu Üniversitesi Lefkoşa Kıbrıs (Near East University Nicosia Cyprus) Denizcilik Fakültesi mezunları denizlerden KKTC’ye seslenmeye devam ediyor.

Açık Denizlerde Bir Gemide”3′ü de YDÜ’lü

Yakın Doğu Üniversitesi Lefkoşa Kıbrıs (Near East University) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Altunç Yakın Doğu Üniversitesi Denizcilik Fakültesi 2012 mezunu Erdoğan Akdoğan UN RO-RO da 4.kaptan olarak çalıştığını ifade etti.

Prof. Dr. Altunç, UN İSTANBUL gemisinde Yakın Doğu Üniversitesi Denizcilik Fakültesi 2008 mezunu abisi Buğra Sezer ve yine YDÜ Denizcilik Fakültesi güverte stajeri kardeşleri Zeynel Abidin Arslan ile birlikte çalıştıklarını dile getirdi.

“Denizlerde abilerinin bilgi ve tecrübelerinden yararlanıyor ve arkadan gelen kardeşlerinin çalışkan, saygılı ve disiplinli olmaları onları gururlandırıyor.” İfadelerini kulanan Prof. Dr. Altunç, “Biz de onlarla gurur duyuyoruz ve başarılarının devamını diliyoruz.Allah selamet versin evlatlar. 3′ü de YDÜ’lü… Allah Nazarlardan saklasın.” diye konuştu.

Pof. Dr. Altunç, diğer bir mezun olan Ateş Bulut Şimşek’in ise ukraine-ıllıchevsk’de stajına devam ettiğini vurgularken, tüm mezunlara “Allah selamet versin” diyerek sözlerini sonlandırdı.