06 Şub 2009

YDÜ BESYO, Beden Eğitimi Öğretimi Sempozyumuna Katıldı

Hacettepe Üniversitesi’nde gerçekleştirilen ve Beden Eğitimi Öğretiminde Yeni ve Yaratıcı Yaklaşımlar’ın konu edildiği sempozyumda yenilenen eğitim programlarında ölçme ve değerlendirme yöntemlerindeki son gelişmeler anlatıldı.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, ABD, İrlanda ve İngiltere ünversitelerinden çok değerli bilimadamlarının kendi ülkelerindeki yöntemleri ve değişimleri aktarma şansı buldukları sempozyuma Türkiye’deki birçok beden eğitimi öğretmenlerinin yanı sıra KKTC’ den konu uzmanları da katılım gösterdi. Bu Sempozyuma KKTC’den katılan Yakın Doğu Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yükseokulu öğretim görevlisi Osman EMİROĞLU ve beden eğitimi öğretmenleri Ayten GAZİ ile Uğur GAZİ toplantı’nın verimli geçtiğini ifade ettiler. Sempozyumda konu ile ilgili uzmanlarla tanışma fırsatı bulan katılımcılar, özellikle İrlandanın saygın bilim insanlarından Deborah TANNEHILL’in kendi çalışmalarını ve deneyimlerini Kuzey Kıbrıstaki meslektaşlarını aktarmaya hazır olduğunu ve olası bir organizasyona katılma sözü verdiğini bildirdiler. Ülkemizde de benzer bir program yenileme sürecinin devam etmesine son derece olumlu yansımaları olması beklenen sempozyumun bir benzerinin KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı tarafından ileri bir tarihte organize edileceği ve bu deneyimlerin paylaşılmasına imkan tanıyacağı da belirtildi.