08 Oct 2015

YDÜ Hukuk Fakültesi Öğr. Gör. Ayhan Dolunay’ın Yeni Kitabı Raflardaki Yerini Aldı

YDÜ Hukuk Fakültesi Öğr. Gör. Ayhan Dolunay’ın, Hukuk alanında saygın yayınlar gerçekleştiren Oniki Levha Yayınevi (İstanbul) tarafından basımı yapılan “Türk Hukukunda ve Kıbrıs Türk Hukukunda Yabancı Mahkeme Kararlarının Tanınması ve Tenfizi” adlı kitabının, Türkiye’de Oniki Levha Yayınevi başta olmak üzere, seçkin yayıncılık ve yetkin yayıncılık tarafından da satışa çıkarılmasının hemen ardından, KKTC’de, YDÜ kitap satış birimi NEU-Bookstore tarafından satışına başlandı.

KKTC’de, Tüm Bölge Mahkemelerinin Kütüphanelerinde de Yer Alıyor

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Türkiye ve KKTC’de satışa sunulmasının yanı sıra, KKTC’de tüm bölgelerde yer alan mahkemelerin kütüphanelerinde de, başta avukatların yararlanması amacı ile, kitaba yer verildi. Mahkemelerin kütüphanelerinde kitabına yer verilmesiyle ilgili olarak Dolunay, KKTC Yüksek Mahkeme Başkanı Şafak Öneri ve KKTC Mahkemeler Genel Sekreteri ve Baş Mukayyidi Neşe Başkan’a teşekkürlerini sundu.

Türk Hukuku, Kıbrıs Türk Hukuku, İngiliz Hukuku Ve Avrupa Birliği Hukuku Açısından Konu Ele Alınıyor

Çalışmasını Türk Hukuku ve Kıbrıs Türk Hukuku temelde olmak üzere, İngiliz Hukuk Sistemi ve Avrupa Birliği Hukukunu da ele alarak mukayeseli biçimde hazırlayan Dolunay, bir Kıbrıs Türkü olarak, Kıbrıs Türk Hukuk Sisteminin gelişimine katkı koymak amacı ile çalışmaktan onur duyduğunu ifade etti. Yakın Doğu Üniversitesi Hukuk Fakültesi olarak, fakülte öğrencilerine, “yıldızlar kadrosu” olarak adlandırdıkları otuzu aşkın Hukuk Profesörü ile sağlanan kaliteli eğitiminin yanı sıra, toplumumuza daha fazla nasıl katkıda bulunabiliriz düşüncesi ile çıktıkları yolda, Kıbrıs Türk Hukuku ile ilgili çalışmalara devam edeceklerini ifade eden Dolunay, Kıbrıs Türk Vatandaşlık Hukuku ile ilgili olarak, yeni Vatandaşlık Yasa Tasarısını da ele alacak şekilde hazırlamış olduğu makalesinin, kısa süre içinde yayınlanacağını da sözlerine ekledi.