05 Oct 2015

YDÜ Peyzaj Mimarlığı 5. Dünya Sürdürülebilirlik Forumundaydı

YDÜ Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü, 5.Dünya Sürdürülebilirlik Forumu’nda (5th Sustainability Forum) Buket Asilsoy tarafından temsil edildi.

Yakın Doğu Üniversitesi, Lefkoşa (Near East University, Nicosia) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; Eylül ayında İsviçre’nin Basel kentinde dünyanın farklı ülkelerinden gelen katılımcılarıyla gerçekleştirilen konferansta, YDÜ’den öğretim görevlisi Buket Asilsoy, iki ayrı sözlü bildiri sunumu gerçekleştirdi.

YDÜ Peyzaj Mimarlığı 5. Dünya Sürdürülebilirlik Forumundaydı

5.Dünya Sürdürülebilirlik Forumu’nda; Buket Asilsoy tarafından sunulan, Prof.Dr. Derya Oktay ile birlikte hazırladıkları “A Research Model of Environmental Behavior as a Tool for Ecological Citizenship Agendas in Planning” (Planlamada ‘Çevreci Vatandaşlık’ Gündemi İçin Çevreci Davranış Araştırma Modelinin Bir Araç Olarak Önerilmesi) isimli ilk sunum; alanın ilgilileri ve katılımcıların beğenisini kazandı. Aynı konferansın yine ilk gününde Buket Asilsoy; Dr. Müge Rıza ve Mustafa Erbilen ile birlikte çalıştıkları “Sustainable City Branding: Evaluating the Environmental Behaviors of Slow City Citizens in Yeni Boğaziçi, North Cyprus” (Sürdürülebilir Kent Markalaşması: Yeni Boğaziçi, Kuzey Kıbrıs’ta Yavaş Şehir Vatandaşlarının Çevreci Davranışlarının Değerlendirilmesi) isimli ikinci bildiriyi de sundu. İkinci bildiri de büyük takdir topladı.

Konuya ilişkin Buket Asilsoy; “Üniversitemiz Rektörlüğünün ulusal ve uluslararası bilimsel toplantılara katılımımız için sunduğu olanaklar sayesinde bu başarılı temsiliyeti gerçekleştirebildik. Bu nedenle Rektörlüğümüze ve destekleri için de Fakültemiz dekanlığına çok teşekkür ederiz. Peyzaj Mimarlığı alanında ülkemizde gerek duyulan akademik çalışmaları sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.