25 Sep 2015

YDÜ Saraybosna Sanat Kolonisindeydi

Bosna Hersek Federasyonu’nun Başkenti Saraybosna’da gerçekleştirilen uluslararası SARAJEVO-2105 Sanat Kolonisinde Yakın Doğu Üniversitesi Prof. Dr. Uğurcan Akyüz ve Öğretim Görevlisi Hasan Zeybek tarafından temsil edildi.

Yakın Doğu Üniversitesi, Lefkoşa (Near East University, Nicosia) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; SARAJEVO-2105 Uluslararası Sanat Kolonisine, YDÜ Mimarlık Fakültesi dekanı ve Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Uğurcan Akyüz ve yine aynı fakülteden Öğret. Gör. Hasan Zeybek davetli sanatçı olarak katıldılar. Ayrıca bu yıl etkinliğe KKTC dahil onbir ülkeden toplam 25 sanatçının katıldığı da belirtildi.

YDÜ Saraybosna Sanat Kolonisindeydi

SARAJEVO-2105 Uluslararası Sanat Kolonisi katılımcılarından Öğret.Gör. Hasan Zeybek “daha önce kişisel bir sergi de açtığım Saraybosna’da böylesi önemli ve büyük bir çalıştaya davet edilmiş ve katılmış olmaktan onur duydum. KKTC’den katılan Nilüfer İnandım, Nedime Yanaroğlu ve Cengiz Beysoydan ile birlikte orada çok şey öğrendik. Kolonide ortaya çıkan çalışmalar genel olarak, Avusturya Macaristan imparatorluğu ile Osmanlı İmparatorluğunun Balkan coğrafyasındaki ortak kültürel mirasının sanatsal bağlamda sentezlendiği yapıtlardan oluştu. Sergide sanatçıların özgün ifade yolları ile oluşturdukları altmışa yakın resim, fotoğraf ve yeni medya işleri yer aldı. Organizasyon baştan sona kadar çok başarılıydı. Çok da güzel işler çıkardık. Dostluklar kurduk”dedi.

Prof. Dr. Uğurcan Akyüz ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada; “Sanatsal etkinliklerimizin üniversitemizin tanınırlık ve siber ortamda görünürlüğüne önemli katkıları olduğunu biliyoruz. Bu nedenle SARAJEVO-2105 Uluslararası Sanat Kolonisi bizim için önem taşıyordu. Basın ve TC. Elçiliğinin ilgisinden çok memnun kaldık. Balkanlarda çalışmalarımızla imzamızı bırakmış olmaktan mutlu olduk. Ayrıca; Sarajevo Üniversitesi ile kurduğumuz bağlantılar yakın bir zamanda meyvesini verecektir. 2016 Nisan’ında karma bir sergi açmamız için davet aldık. Bu arada 2016 Şubat’ında ikinci YDÜ Sanat Kolonisini gerçekleştireceğimizin müjdesini de vereyim” dedi.