11 Sep 2015

Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcılığı Görevine Atandı

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Beş yıla yakın bir süredir Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Diş Hekimliği Fakültesi, Tıp Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu gibi akademik birimlerde eğitim ve araştırma faaliyetlerini sürdüren ayrıca Haziran 2015’te Rektörlüğe bağlı olarak kurulan ve faaliyet gösteren Deneysel Sağlık Bilimleri Araştırma Merkezi (DESAM)’nin kurucusu olan Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, 10 Eylül 2015 tarihinden itibaren Sağlık Bilimleri Alanından sorumlu Rektör Yardımcılığı görevine atanmıştır.

Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ’ın Öz Geçmişi:

26 Ağustos 1966 yılında Lefke’de doğdu. 1988 yılında Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji-Temel ve Endütriyel Mikrobiyoloji Bölümü’nden mezun olduktan sonra, 1990 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi’nde Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı’nda yüksek lisansını, 1995 yılında ise aynı alanda doktorasını tamamladı. Yardımcı Doçentlik unvanını 1999, Doçentliğini 2000, Profesörlük unvanını ise 2006 yılında aldı.

Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ’ın bugüne kadar uluslararası hakemli dergilerde yayınlanan 24 makalesi, ulusal hakemli dergilerde yayınlanan 61 makalesi, ulusal ve uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitaplarında basılan toplam 90 bildirisi bulunmaktadır. Ulusal ve uluslararası nitelikte toplam 29 projede yürütücü ve araştırmacı olarak görev almıştır. özellikle obezite üzerine yaptığı çalışmalarla dünya çapında ilgi gören birçok buluşa imza atmış ve bu çalışmalarından dolayı birçok ödüle layık görülmüştür. Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ’ın çeşitli bilimsel ve mesleki kuruluşlara üyelikleri bulunmaktadır.

1997 – 2007 yılları arasında Celal Bayar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ile Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde Müdür Yardımcılığı, aynı Üniversite’nin Ahmetli, Salihli ve Kula Meslek Yüksekokulları’nda Müdürlük ve Üniversite Senato Üyeliği, 2010-2013 yılları arasında ise Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanlığı görevini yürütmüştür. 23 Haziran 2015 tarihinde Yakın Doğu Üniversitesi Rektörlüğü’ne bağlı olarak kurulan Deneysel Sağlık Bilimleri Araştırma Merkezi (DESAM)’nin kuruculuğunu yapmış ve halen Merkez’in Müdürlük görevini yürütmektedir.