09 Sep 2015

YDÜ Veteriner Fakültesi 25. Orta Avrupa Buiatri Kongresi’ne Katılıyor

Yakın Doğu Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Hayvan Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Osman Ergene, 25. Orta Avrupa Buiatri Kongresi’nde üniversitemizi temsil etmeye hazırlanıyor.

Yakın Doğu Üniversitesi,Lefkoşa (Near East University,Nicosia) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Veteriner Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Hayvan Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Osman Ergene, 12-16 Eylül 2015 tarihleri arasında Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de düzenlenecek olan “25. Orta Avrupa Buiatri” kongresine katılmaya hazırlanıyor.

YDÜ Veteriner Fakültesi 25. Orta Avrupa Buiatri Kongresi’ne Katılıyor

Yrd. Doç. Dr. Osman Ergene katılacağı uluslararası kongrede sözlü bildiri olarak kabul gören “Diagnosis of Subclinic Mastitis of Dairy Cows by using Quick Test, Californian Mastitis Test and Somatic Cell Count” başlıklı bilimsel çalışmayı sunacak.

Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden katılımın gerçekleşeceği kongrede, Yrd. Doç. Dr. Osman Ergene ülkemiz hayvancılığının gelişimine ve hayvanlarda önemli bir ekonomik kayba neden olan meme ağrısı hastalığının pratik olarak tespit edilmesini kolaylaştıracak testin saha çalışması ve sonuçları hakkında katılımcıları bilgilendirecek. Ergene, ayrıca kongre süresince bulunacağı Budapeşte’de Szent Istvan Üniversitesi Veteriner Fakültesi yetkilileri ile görüşerek, ortak çalışmaların ve de eğitimlerin başlaması için gerekli girişimleri başlatacaktır.